Druktechnieken

Flexodruktechniek

Flexodruk is een rotatieve hoogdruktechniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van flexibele drukvormen. Meestal fotopolymeer platen en sneldrogende vloeibare inkt. Hoogdruk betekent dat het beeld wat gedrukt moet worden, hoger ligt op de drukvorm. De rasterwals neemt de inkt op en zet deze over op de wals waar de fotopolymeer plaat op gemonteerd is. Hierbij wordt de overmaat aan inkt van de rasterwals afgeschraapt met behulp van het rakels.

Revolutie in Flexodruk

Wie voor flexodruk kiest, doet dat vanwege de hoogwaardige drukkwaliteit die de flexodruk produceert. Tijdens het proces wordt het materiaal niet uitgerekt. Het risico op registerverschillen is er daardoor niet. Meerdere kleuren worden direct na elkaar gedrukt op het materiaal dat rond de grote centrale tegendrukcilinder is gespannen, waardoor ze altijd exact aansluiten.

Altacel loopt voorop in de ontwikkeling van flexodruk. Dankzij onze expertise en drukmachine kunnen onze klanten profiteren van optimale superieure drukkwaliteit waardoor het artwork optimaal tot zijn recht komt.

Advies over technische aspecten

  • advies over de juiste folie met de meest optimale barrière eigenschappen tegen invloed van licht, geur, vocht, vet of olie
  • advies in verwerkingsmogelijkheden op de verpakkingsmachine
  • advies over gebruik van druksleeves of drukplaten
  • innovatieve oplossingen voor de meest complexe uitdagingen 
  • informatie over nieuwe trends en ontwikkelingen
  • advies over duurzame aspecten