Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen zit in het DNA van Altacel. Al in 2008 werd als eerste in Nederland een start gemaakt met een biologische verwerking van oplosmiddelen tot water en koolzuurgas. Daarmee was het eerste duurzame alternatief voor een RTO (gas gestookte naverbrander) geboren. In 2022 werd een belangrijke volgende stap gezet waarmee we een WERELD PRIMEUR hebben gehaald: Altacel was het eerste bedrijf ter wereld dat de oplosmiddelen omzet naar bruikbaar biogas. Hier zijn we enorm TROTS op! Zie ook het artikel in Verpakkingsmanagement

Kwaliteit gaat voor

Samen komen we tot de meest verantwoorde verpakking die de juiste uitstraling heeft voor uw product. Hierbij gaat kwaliteit altijd voor. Altacel vindt het belangrijk dat verpakkingen duurzaam, maar tegelijkertijd ook veilig zijn. Dankzij een effectieve en efficiente productie leveren wij u betrouwbaarheid en wendbaarheid. Alles is bespreekbaar, mits het past binnen een verantwoorde manier van produceren.

Meer weten over onze aanpak?

Het juiste advies voor uw verpakking

Wij geven u graag advies over de verpakking van uw product. Welke manier van verpakken is het meest optimaal? Wat is de meest duurzame manier? Het moet allemaal passend zijn bij uw product. Alvast een aantal tips waar u op kunt letten voor een duurzame verpakking:

  • Is het formaat zo optimaal mogelijk? Denk aan de breedte en de dikte van de folie. 
  • Welke folie is het meest geschikt? Bio-based, composteerbaar of een andere samenstelling?
  • Hoeveel inkt is er werkelijk nodig? Denk aan de percentages en het aantal lagen bedrukking waarop bespaard kan worden voor een duurzaam resultaat.

Meer weten over duurzaam ondernemen en verpakken? Neem contact op voor meer informatie, of maak vrijblijvend een afspraak.

Benieuwd naar de mogelijkheden?