Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Altacel streven we naar zo duurzaam mogelijke verpakkingsoplossingen voor onze klanten. Wij beschouwen duurzaamheid als een gedeelde verantwoordelijkheid.

Maar duurzaamheid begint bij jezelf met een duurzaam productieproces. Hierin investeren we veel, al vele jaren. Altacel heeft al sinds 2008 een biologische installatie voor het verwijderen van oplosmiddelen uit de drooglucht van de druklijnen.

In 2022 hebben we een belangrijke extra stap gezet: We zijn het eerste bedrijf ter wereld dat in staat is om van deze lucht bruikbaar biogas te maken, waarmee we het droogproces in productie en onze kantoren verwarmen. Hier zijn we trots op!
Lees het volledige artikel in Verpakkings Management Daarnaast hebben we geïnvesteerd in een efficiënt en energiezuinig machinepark en zorgen we voor slimme recyclingoplossingen.

Zo weet u als klant dat u met Altacel ECHT een duurzame leverancier heeft.

Pure Air Solutions

Altacel neutraliseert de afgezogen oplosmiddelen met het Pure Air Solutions proces. Dit bio-trickling systeem (micro organisme) neutraliseert verdunningsmiddelen en zorgt voor 100% afbraak. Bovendien is het zuiniger dan de gebruikelijke RTO katalytische naverbrander aangezien wij geen keramisch bed op 900-1200⁰C opstoken. Hierdoor besparen we fossiele brandstof. Het CO2 gehalte dat wordt uitgestoten in dit groene proces is veel lager dan de uitstoot van een conventioneel systeem.

Lucht komt het bio-trickling systeem in en wordt geneutraliseerd in drie opslagtanks.

Een mooie verantwoorde verpakking

Altacel kan met trots zeggen dat zij al geruime tijd duurzaam onderneemt. Verantwoord en duurzaam ondernemen begint bij het maken van bewuste keuzes. Het maken van de juiste commerciële afweging samen met het voeren van een duurzaam strategisch beleid is hierbij een uitdaging. Als in de ontwerpfase van een verpakking al zorgvuldige keuzes worden gemaakt, is het makkelijker om de toegevoegde waarde van een verpakking te verantwoorden. Daarin denkt Altacel met u mee, waarbij we kijken naar de meest duurzame oplossingen voor uw verpakking. Wij bieden een duurzaam productieproces, geven advies op het gebied van foliedikte, foliebreedte, het gebruik van duurzame grondstoffen, maar ook in de keuze van eigen leveranciers.

Een duurzame verpakking, die naast dat deze aantrekkelijke is voor het oog, ook nog eens verantwoord is. Hoe ziet die eruit? Alvast een aantal tips:

 • De verpakking moet het product zo optimaal mogelijk beschermen tegen invloeden van buitenaf
 • De verpakking communiceert met de consument over:
  • Ingredienten
  • Hoe het product te gebruiken
  • De houdbaarheid van het product
 • De verpakking heeft een helder en duidelijk zichtbaar recycle logo:
  • De plastic bak (plastic hero)
  • GFT afval (compost)
  • Papierbak
  • Restafval

Meer weten over verpakkingen?