Duurzame productie

Altacel streeft naar een zo duurzaam mogelijk productieproces. Daarbij kiezen we er het liefst voor om gebruik te maken van duurzame grondstoffen. Denk aan composteerbare bio-based folie of laminaten voor uw verpakking, waarbij we letten op het spaarzaam gebruiken van inkten en (oplosmiddelen vrije) lijm.

Inkten

Altacel werkt met inkten op basis van oplosmiddelen. Wist u dat dit duurzamer is dan water gedragen inkten? Water gedragen inkt heeft twee tot drie keer meer energie nodig om te verdampen en in onze bio-installatie worden de oplosmiddelen omgezet naar biogas waarmee we het druklijnen drogen en de kantoren verwarmen. Met de computergestuurde inkt-doseerinstallatie zijn verspillingen vrijwel nul en is de kleur gegarandeerd elke keer hetzelfde.

Lamineren

Bij het lamineren worden meerdere lagen folie op elkaar gelijmd om zo een samengestelde folie te creëren met optimale barrière en verwerkingseigenschappen.De folies worden aan elkaar gelijmd met oplosmiddel vrije lijmen. Dit is milieuvriendelijker omdat er geen oplosmiddelen worden toegevoegd en minder energie nodig is voor het droogproces. Om aan alle eisen voor voedselveiligheid te kunnen voldoen moet de lijm onder geconditioneerde omstandigheden uitharden. Dit gebeurt in een speciale klimaatkamer die volgens de laatste eisen optimaal geïsoleerd is.

Duurzame productie voor uw verpakking?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een duurzame verpakking voor uw product? Ons Research Development & Innovatie team kijkt aan de hand van uw wensen en eisen welke duurzame oplossingen er zijn voor optimalisatie en verduurzaming van uw verpakkingen. Neem contact op voor meer informatie of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Benieuwd naar de mogelijkheden?