Machinepark

Drukwerk

Altacel beschikt over een 'state of the art' machinepark met diverse machines. Als specialist in flexodrukken beschikken we over een 10-kleuren Flexo-pers: EVO XG van KBA Flexo Technica met inline spectraal meting.

Wij beschikken over meerdere W&H 8 kleuren Soloflexen voor zowel binnen- als buitendruk mogelijkheden.

Duurzaamheid is één van onze kernwaardes. Onze drukmachines worden daarom verwarmd met een thermisch olie systeem. Dit is milieuvriendelijker dan de conventionele elektra verwarming stralers.

Snijden en lamineren

In ons machinepark staan meerdere type zakkenmachines en snijmachines:

  • Sciavi Easyslit
  • Conslit
  • KS
  • Titans

Duurzaam machinepark

Flexo-wasmachine & destillatie machine

De Flexo-wasmachine spoelt inktwerken volautomatisch met verdunningsmiddel, wat sneller is dan andere methodes en dus efficiënter. Om afval te reduceren is de Flexo-wasmachine aangesloten op een destillatie machine. Dit is een volledig gesloten en veilig geautomatiseerd systeem waardoor het verlies aan ETAC laag is.  

Compressor

Altacel heeft een compressor die 40% zuiniger is en minimaal 20% meer rendement levert dan in een normale situatie. Naast dat de compressor bezinking voorkomt zorgt het ook voor de aandrijf van het pneumatische systeem van de drukmachines. De compressor verwarmt zelfs onze productiehal in de wintermaanden.

Meer weten over duurzaamheid?